GUDP

ComFerm arbejder sammen med Aarhus Universitet, SEGES og Aarstiderne.com i det GUDP-støttede projekt ComCrop om udvikling og test af biocirkulator teknologien. Projektet har fokus på brug af en biocirkulator i økologisk grønsagsproduktion. Efterspørgslen på økologiske grønsager er voksende, men produktionen kan ikke følge med. Det er bl.a. fordi der ikke er tilstrækkelig gødning af god kvalitet til rådighed for de krævende kulturer.
Her er det ComFerms biocirkulatorer kan være den afgørende forskel. Ved at lade grøngødning indgå i sædskiftet og løbende behandle afhøstes biomasse gennem vækstsæsonen, og ved at behandle rester fra grønsagsproduktionen, kan den samlede tilgængelige kvælstofpulje øges med 20-30%. Samtidig fås en hurtigt virkende flydende gødning med en passende koncentration som er nem at tildele i løbet af vækstsæsonen. Og spredning af sygdomme reduceres ved den kontrollerede hygiejnisering i biocirkulatoren.

Endelig giver biocirkulatoren mulighed for import af restbiomasse fra f.eks. husholdninger. Projektet sigter også på at belyse sikkerheden ved og kvaliteten af gødninger fra sådanne kilder.

Resultater fra projektet vil være at finde under ICROFS-hjemmesiden for ComCrop

Læs om projektet her

 

            

 

Innobooster

Innobooster – et støtteprogram under Innovationsfonden har bevilget midler til at ComFerm kan udvikle og afprøve den del af biocirkulatoren, der opsamler kvælstof i et koncentrat uden brug af tilsætningsstoffer.

Normalt vil man bruge en stærk syre til at opsamle kvælstof, men det er ikke tilladt i økologisk sammenhæng. Heldigvis giver processen i biocirkulatoren mulighed for, at der kan laves et alternativt system. Dette er under udvikling, og forventes monteret på de anlæg der bliver markedsført i løbet af efteråret 2021, så systemet er klar til brug for økologer.